Meniu Închide

„Ce-ar fi daca, intr-o zi sau intr-o noapte, un demon s-ar strecura la dumneavoastra cand sunteti absolut singuri si v-ar spune: „aceasta viata pe care o traiesti acum si pe care ai trait-o pana acum va trebui sa o traiesti inca o data si de nenumarate ori; si nu va fi nimic nou in ea, ci fiecare durere, bucurie, fiecare gand si fiecare suspin si totul, oricat de mic sau de important in viata se va intoarce din nou, totul la fel, in aceeasi succesiune – chiar si acest paianjen si aceste raze de luna printre copaci si chiar si acest moment si chiar si eu. Clepsidra eterna a existentei este rasturnata din nou si din nou si tu odata cu ea, graunte de tarana”. Nu v-ati arunca la pamant si l-ati blestema, scrasnind din dinti, pe demonul care v-a vorbit asa?” (F. Nietzsche – „Asa grait-a Zarahustra”).

Cel mai dificil lucru pentru oameni, cu incredere spun, este lipsa de sinceritate. Majoritatea deciziilor nu se iau in acord cu sinele ci in acord cu ceea ce se spune, se crede, se vrea in exterior: familie, religie, prieteni etc.

Testul este adus in actualitatea psihoterapeutica de catre psihoterapeutul Yalom care propune aceasta intrebare clientilor sau. O poti lua si tu in considerare:

Ce ai simti daca ai sti ca viata ta se va repeta la infinit, exact asa cum e acum, daca ai trai la infinit fiecare durere, fiecare bucurie, fiecare suspin? Ai schimba ceva? Ai fi multumita de cum au decurs lucrurile pana acum?

Da mai departe!

Te poate interesa:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.